Solbriller.com
ButikkFordelerBesøk
- 90 dagers åpent kjøp
- Skandinavias største klokkebutikk
- Gratis returnering
- Fører luksusmerker
Handle nå!
- 90 dagers bytterett
- Gratis frakt
- Autorisert forhandler
- 2 års garanti
- Rask levering
Handle nå!

Nooka – klokken som skiller seg ut

Det er lenge siden en klokke kun var et mekanisk hjelpemiddel som ga deg informasjon om tidspunkt. Nå setter vi stadig vekk høyere krav til hva en klokke skal bidra med når vi bærer den rundt håndleddet. Moteverdenen har for lengst forstått at klokker kan være vel så viktig som klær når det kommer til å skille seg ut i mengden og bidra til at du reflekterer din personlige stil.

Nyskapende amerikansk design

Ideen bak Nooka dukket opp i hodet til den amerikanske klokkedesigneren Matthew Waldman i 2005. Kolleksjonen han hadde kreert for Seiko var blitt nedlagt og han befant seg i en situasjon der han visste at han måtte tenke fremover. Ideen var en videreutvikling av et konsept Waldman hadde fundert på allerede i 1997. Han ville nemlig gi verden en helt ny og mer intuitiv måte å se tiden på. Waldman skred til verks og utviklet fem nye måter å lese tid på: Zirc, Zen V, Zot, Zen H og Zoo. Konseptene ble mottatt med åpne armer av klokkeentusiaster over hele verden. Å tenke nyskapende og «ute av boksen» har banet veien til suksess for den amerikanske designeren. Det er ikke sjelden å se Hollywoodstjerner understreke sin personlige, og gjerne eklektiske stil, ved hjelp av et av et Nooka ur. Designet er ungt og futuristisk og vil sannsynligvis opprettholde sin velfortjente status som et moteikon i lang tid fremover.

Et nøye uttenkt konsept

Alle ideer og utviklinger signert Nooka har et formål. Det er viktig for Waldman at ingenting er designet uten en veloverveid tanke bak. Alle som eier en Nooka-klokke kan kjenne seg igjen i denne beslutningen og det sies at når du først har satt på deg en Nooka, er veien tilbake til vanlige klokker nesten umulig lang. For de fleste klokkedesignere er den største utfordringen å få form, følelser og funksjon til å spille sammen i perfekt harmoni. Hos Nooka er det dette de lever og puster for å gjøre. Hele verden er deres inspirasjon og mange av utformingene er hentet direkte fra gjenstander designerne hos Nooka har møtt på sin vei. Waldman og hans team er fortsatt lidenskapelig begeistrede for alle slags nyvinninger. De holder seg godt oppdaterte på trender og innovasjoner, både når det kommer til teknologi og materialer.

Hva er klokken?

For å se nærmere på et av konseptene utviklet av Matthew Waldman kan vi gå dypere i sømmene på Zot klokkene. For å lese av tiden må du vite at timene fremstilles ved hjelp av tolv prikker inkorporert i hovedpanelet. Ved å se hvor mange av prikkene som er opplyst kan du også bestemme i hvilken av døgnets timer du befinner deg. Minuttene flyter forbi og kan leses av i den horisontale linjen nedenfor. Dato og sekund fremstilles på en mer tradisjonell måte i en digital rute. Det krever kanskje litt trening å lære seg klokken på nytt, men Nooka klokkene er unektelig et friskt pust av spennende innovasjon på markedet.