Solbriller.com
ButikkFordelerBesøk
- 90 dagers åpent kjøp
- Skandinavias største klokkebutikk
- Gratis returnering
- Fører luksusmerker
Handle nå!
- 90 dagers bytterett
- Gratis frakt
- Autorisert forhandler
- 2 års garanti
- Rask levering
Handle nå!

Kjøpe klokker på nett

For enkelte kan det å handle klokker på nettet virke litt usikkert. Man vet ikke helt hva man får, man kan ikke prøve før man betaler og man kan lure på om siden er autentisk eller en side for å lure fra deg penger. Likevel shopper vi nordmenn mer og mer på nettet ettersom årene går. Det handler om å gjøre seg kjent med markedet og å være en smart kunde, så er nettshopping like sikkert som å handle i butikk.

Nooka – klokken som skiller seg ut.

Billigere på nett

Det florerer av utrolige tilbud på nettet, både de som kommer fra heller suspekte nettsider og de som kommer fra autoriserte forhandlere. Det kan være så enkelt at en klokkebutikk på nettet kan tillate seg lavere fortjeneste på klokkene fordi de ikke må betale husleie for en fysisk forretning. Man ser også tilfeller der selgeren selv importerer varene fra utlandet og dermed unngår påslaget fra en importør i salgskjeden. I de fleste tilfeller kan butikkene selv bestemme hvor mye fortjeneste de ønsker å sitte tilbake med for hvert salg. Dermed vil prisene variere fra forhandler til forhandler. Man skal likevel være påpasselig med hvilke sider på nettet man kjøper fra og utvise nettvett med hvor man legger igjen kredittkortdetaljene sine fra kredittkortet.

Slik handler du trygt på nett.

Uautoriserte forhandlere og ukurans

En annen mulighet når man ser klokker til utrolig lave priser på nettet er at butikken har kjøpt opp klokker som var i omløp som ukurans. Dette vil si at produsenten har solgt klokkene billigere enn vanlig til sine autoriserte forhandlere fordi de har produsert flere klokker enn de fikk solgt unna. Disse klokkene selges så i sin tur videre, enten til en annen forhandler, eller direkte til forbrukerne. Noen ganger er klokkene også billigere fordi selger ikke er autorisert. Det er herfra man kan bevege seg inn i et område der man ikke enkelt kan finne ut hvor klokkene egentlig kommer fra og om de er ekte vare. Husk at i slike tilfeller får du ingen garanti fra produsenten og du er avhengig av den garantien selgeren gir deg direkte. De fleste slike forhandlere har avtaler med en urmaker som tar seg av reparasjonene.

Ikke nødvendigvis tjuvgods

Det er likevel utrolig nok sjeldnere at man ser tjuvgods i nettbutikkene. Selv om ran av klokkebutikker forekommer, er det ikke sannsynlig at disse klokkene blir solgt videre av en nettbutikk. Det er vanligere at tjuvgods blir solgt videre gjennom andre kanaler. Problemet med ikke-autoriserte forhandlere er at du ikke kan være 100% sikker på at det du kjøper ikke kommer fra et tyveri. Som forbruker er du fullstendig vernet fra ansvaret. Dersom du ikke vet at du har kjøpt noe som er stjålet, er du heller ikke strafferettslig forsvarlig for dette.

Tenk på dette når du kjøper klokker online

  • Som forbruker kan du aldri holdes strafferettslig forsvarlig for det du kjøper på nettet, med mindre det kan bevises at du helt bevisst har kjøpt stjålne varer.
  • Det er ikke anbefalt, men heller ikke ulovlig å kjøpe piratkopier eller varer solgt fra en ikke-autorisert forhandler.
  • Når du ikke kjøper fra en autorisert forhandler, får du heller ingen garanti fra produsenten.
  • Du har alltid to ukers angrefrist på alle kjøp på nettet.

Bruk riktig kort når du handler på nett.